Çocuklarınızı İnançlı Yetiştirin

Dinin çocuk eğitimindeki yeri, sanıldığından daha önemlidir. Din bütünüyle bir eğitim sistemi içerir. İnsanları iyilik yapmaya ve kötü şeylerden uzaklaşmaya çağırır. Bir anlamda insanların melekleşmesini tavsiye eder.

Çocuk hayatında dinin ve din eğitiminin önemi, sanıldığın­dan fazladır. İnanç, hayata anlam kazandırır. Neyi, niçin yapa­cağımızı öğretir.

Din ve din ile ilgili şeyler, en iyi ve en evvel evde öğrenilir. Anne ve baba bu konuda çocuğa örnek olmalıdır.

Çocuğumuzun bilgili olmasını, yalan söylememesini, çalış­kan ve yardımsever olmasını, kimseyi aldatmamasını, namaz kılmasını, oruç tutmasını istiyorsak, kendimiz örnek olmalıyız.

İnsanı insan yapan temel değerler, çoğu zaman dinî değer­lerdir. Dinimiz, insanlara zararlı şeyleri yasaklamış; iyi ve güzel olan şeyleri emretmiştir. Onun içini çocuklarımıza küçük yaştan itibaren dinimizi öğretmeliyiz.

Kimi zaman kitap okuyarak, kimi zaman film seyrettirerek, kimi zaman camiye ve dinî toplantılara götürerek çocuklarımı­zın dinimizi sevmesini sağlamalıyız.

Allah'ı tanımak, hayatın anlamını öğrenmek, çocuğa kimlik ve kişilik kazandırır. Hayatın anlamsız bir serüven olmadığını, ancak ahiret hayatı ile izah edebiliriz. İyilik yapmak, ancak ahiret ve cennetin varlığına inanmakla anlam ve önem kazanır. Kötülüklerden uzak durmak, cehennemin varlığını kabul eden bir çocuk için önemlidir. İlim öğrenmenin ve çalışmanın ibadet olduğunu öğrenen çocuk, gayrete gelir.

Çocuk vicdanı; iyilik yapmaktan mutlu olur.

Başkalarına kötülük yaparsa, bundan üzüntü duyar.


Konular